zaterdag 16 januari 2010

back in wonderful Wanaka






Sinds maandag zijn we terug op ons oude stekje in Wanaka. Op sommige momenten lijken we terug te stappen in het plaatje van vier jaar geleden, op andere momenten is het allemaal weer zo nieuw en vernieuwend!
Wanaka is nog verder uit haar voegen gegroeid. Het kleine wonderlijke plaatsje dat het ooit was, maakt meer en meer plaats voor de commercie en rijke mensen. Deze laten de meest onooglijke gebouwen neerzetten aan de rand van het meer, die ze maar een paar weken per jaar bewonen.
Toch is het heerlijk om hier weer te zijn.
We hebben twee nachten in de Bed and Breakfast van Nan en Boyd, de ouders van Rob en Ted mogen verblijven, het was toen nog redelijk fris. Daarna hebben we ons tentje opgezet op het landje ernaast, vlakbij de house-truck van Rob, die hij nu verhuurt.
Nieuwe avonturen doen zich aan.
Harald heeft zich met Boyd gestort op de voorbereiding van een stuk tuin waar binnenkort beton gestort gaat worden. Harald heeft de tractor bestuurd en bediend. Rozemarijn heeft alles gade geslagen, terwijl zij zich prima vermaakt met de honden Nikita en Mezzie, die zij Boy noemt.
Ze ontpopt zich steeds meer als een heus farmers meiske!
Met Harald heeft zij een dood vogeltje opgepakt en bestudeerd en heeft zij een door de honden gevangen dood jong konijntje vastgehouden en bestudeerd. Beide diertjes heeft zij daarna begraven en het grafje mooi opgemaakt.
Laatst kwam zij met een enorm bot aan, "kijk mama, dit is de knie!" zei ze, terwijl ze het bot bewoog door de knie op en neer te knikken. Dit zou ze een aantal weken geleden nooit gedaan hebben!
Ikzelf heb mij gestort op het bestuderen van de Road Code.
Wat ik zelf nog niet kan geloven, is dat ik inmiddels vier rijlessen heb gekregen van Harald!
Met steeds meer zelfvertrouwen rijd ik die grote 4 wheel drive door de river bank. Het lijkt natuurlijk nog steeds nergens naar, maar het lukt mij de bak over de weg te rijden, tot aan 40 km per uur! Een beetje draaien en inparkeren moet ik nog flink doorkrijgen, want het is mij totaal niet vertrouwd, nog! En dan dat verkeer dat links moet rijden en dus uit heel andere hoeken komt dan in Nederland....!
We zijn een keer gaan klimmen op Riverside. Nog steeds een van de mooiste plekjes, maar helaas heeft het overmatige toerisme van de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat alle plekjes nu een 'no camping' sign hebben...
Harald heeft zich op een mogelijke nieuwe business gestort: het verkopen van lamsvlees. Rob en Boyd doen het en Harald heeft vandaag gespiekt hoe dat in zijn werk gaat. Hij heeft geholpen met het opbouwen van de stand op de markt en later ook met de verkoop zelf!
We hebben een mooie hoed voor hem gevonden!
Het weer wordt langzaam aan weer wat beter. Het is hier een koude zomer, hebben we gemerkt, maar horen we ook van iedereen.
Wel hebben we iedere avond ons kleine kampvuurtje, aangestoken met de kooltjes uit de BBQ!
Wat een leven!

Geen opmerkingen: